Hoe leg je nou je baby het handigst te slapen als je op stap bent? 

Als je op stap bent hoeft je baby niet persé wakker in bed gelegd te worden. Er is meer geoorloofd. Omdat de slaapjes thuis anders zullen gaan, hoef jij je niet ongerust te maken over een eventuele gewenning. Het kan wel helpen je baby duidelijk te maken wanneer het tijd is om te gaan slapen. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Wil jij je baby in de kinderwagen, autostoel of draagzak laten slapen, geef je baby dan een seintje wanneer de wakkertijd is verstreken. In de kinderwagen kun je dat doen door bijvoorbeeld het donker te maken met een doek over de opening van de kap. In de draagzak kun je het met een (regen) kapje donker maken. Wanneer je de doek of het kapje weghaalt, kan dat als een Reset werken wanneer je baby niet de slaap kan vatten. Het licht geeft je baby het signaal om even bij te tanken met de gedachte niet te hoeven slapen. Soms is een Power Rest nodig. Daarvoor haal jij je baby even uit de kinderwagen. 

De doek heeft ook een ander voordeel. Het verkleint namelijk de kans dat je baby zich gaat verzetten tegen de kinderwagen. Bij sommige baby’s zie je namelijk dat ze zich gaan verzetten op het moment dat ze in de kinderwagen gelegd worden. Ze denken dan dat ze moeten gaan slapen, terwijl ze daar op dat moment niet aan toe zijn. Als de doek niet over de kap getrokken is, is het duidelijker wat de bedoeling is. Als het nog geen slaaptijd is kan het daarom helpen om de kap in de ingeklapte stand te houden.