Je baby voeden na het wakker worden is een vaak gehoord advies. Op deze pagina lees je daar meer over.

Als je meteen na het wakker worden voedt, doe je recht aan het hongergevoel van je baby. Daarnaast heeft het voeden na het wakker worden meer voordelen. Zo kun je ervan uitgaan dat als je baby huilt in de wakkertijd, je baby geen honger heeft. Dan is er iets anders aan de hand. Vaak is je baby moe en toe aan een slaapje. Ervan uitgaande natuurlijk dat je borstvoeding goed op peil is en je baby na het wakker worden een hele voeding heeft gehad.

Voeden na het wakker worden schept dus een beetje orde in de verschillende signalen die je baby kan geven. Ook is je baby na aan slaapje het meest uitgerust om een volledige voeding tot zich te nemen. Voed jij je baby juist altijd voor het slapengaan, dan is de kans groot dat je baby door vermoeidheid niet in staat is om een goede portie voeding tot zich te nemen.

Als je na het wakker worden voedt, kan je baby overdag voldoende drinken om uiteindelijk de nacht door te komen.

Voeden na het wakker wordt tussen de één en twee maanden na de geboorte langzaam minder belangrijk. Je ziet namelijk vaak gebeuren dat de slaapjes van je baby overdag een aantal maanden wat kort kunnen zijn. Als je dan na het wakker worden van je baby je baby direct voedt, ben je al snel vooral om de twee uur of minder aan het voeden.

Verder zie je na een aantal maanden dat de wakkertijd van je baby met name aan het eind van de dag steeds langer wordt. Wanneer je dan alleen na het wakker worden voedt, is de tijd tussen een voeding juist weer te lang.