5/5

Wat anderen zeggen

Mirthe

Mirthe

Beste Marie Keizer - Malgaz,

Wij hebben veel gehad aan uw website. We zijn niet erg thuis in hoe het werkt met baby’s. Naast het volgen van ons gevoel hebben we in het begin heel veel aan uw website gehad. Ik kwam het tegen via FB en ben gaan lezen. Ik heb een aantal dingen eruit gehaald: bijvoorbeeld een slaapritueeltje gebruiken, wakker wegleggen (heel belangrijk heb ik gemerkt), overdag in het licht laten slapen en ’s avonds het donker maken. Het ritme aanbrengen hebben we gedaan door ’s morgens rond dezelfde tijd te beginnen en ’s avonds op een zelfde tijd te eindigen. Dit was een leidraad, want we merkten wel dat we ook een beetje zijn ritme moesten volgen. Als we ons er teveel op focusten werkte het juist averechts. Toch hebben we nu ook nog steeds een begin tijd. We starten de dag in ieder geval niet voor 07;00. Joris is soms veel eerder wakker, maar we krijgen hem dan wel weer in slaap. Als we wel veel eerder op staan, merken we dat hij de hele dag nog moe is. Hij wordt gewoon een keer vroeg wakker, maar verder slaapt hij helemaal door.

Wat ik ook duidelijk vanuit uw website heb ik geleerd zijn de slaapsignalen en bij de eerste tekenen Joris op bed leggen. Ook het statement dat een uitgeruste baby beter slaapt ervaren we zo. We proberen hem echt voldoende rust te laten pakken. Daarnaast proberen we ook flexibel te zijn. Wil het een keer niet en lukt in slaap vallen echt niet, dan accepteren we dat. We halen hem alleen uit bed als dat de conclusie is of als hij verdrietig is.

Joris heeft nog wel een speentje. We hebben wel een tijdje gehad, dat we een aantal keer terug moesten ’s avonds, omdat hij dan ging huilen als hij wakker werd. Nu halen we de speen veel vaker uit zijn mond en meestal heeft hij hem zelf al losgelaten. We merken nu dat hij veel meer z’n handjes gebruikt om op te sabbelen en een knuffeltje. Ook zingt hij zichzelf in slaap. We gaan proberen om dit vaker op deze manier te laten gebeuren. Eigenlijk zouden we in 1 keer moeten stoppen met de speen, maar ik vind dat ook wel lastig (ik ben ook bang dat hij dan gaat duimen). Na de laatste fles gaat hij altijd slapen zonder speen. Binnen een minuut slaapt hij dan alweer of hij is op onze schouders al in slaap gevallen.

We hebben een heel tevreden mannetje en het goede slapen draagt daar aan bij. Dank u wel voor het maken van deze website. Dat heeft ons echt heel goed geholpen, want het goed slapen gaat niet vanzelf en daar heb je eigenlijk wel wat voorkennis voor nodig. Het is soms hard werken :). Ik hoor ook van veel ouders om me heen dat ze moeilijkheden hebben met de slaapgewoontes van hun baby. Nogmaals dank.

Groet, Mirthe

Hoi Mirthe,

Heel erg bedankt dat je dit met mij wil delen! Je beschrijft op een mooie wijze het proces dat zoveel ouders doormaken. Het klinkt alsof je tijdens dat proces ook af en toe durfde los te laten om je eigen keuzes te maken. Dat is precies ook mijn intentie met mijn website: geen kookboek, maar een raamwerk. Heel veel plezier gewenst in jullie eerste jaar met Joris. En wat fijn dat jullie dit grotendeels uitgerust kunnen meemaken.

Groetjes, 

Marie

Monique Bos

Monique Bos

Deze website is super interessant en leerzaam! Onze zoon heeft de eerste weken veel op ons of in zijn box geslapen. Omdat ik toch weer moet gaan werken en hij naar de opvang gaat wilde ik hem leren wat vaker in zijn bedje te slapen overdag. De tips dit op deze website worden gegeven vond ik heel fijn. Zo heb ik al meerdere keren de resetknop gebruikt en dit werkte!
Dit is ons eerste kindje en we weten dus nog niet altijd wat we moeten doen. Je leest en hoort zoveel over wat je wel moet doen en wat je beter kunt laten. Al die verschillende informatie helpt niet altijd. Maar de informatie op deze website heb ik zoveel aan gehad. Ik herkende mezelf in veel dingen en ik geloof in de dingen die Marie schrijft. Soms lijkt iets heel logisch, maar dan het toch fijn om het nog even bevestigd te zien.

Ik zal deze site zeker aanraden bij vrienden en familie die ook voor het eerst ouders worden of problemen ondervinden met het slapen van hun kleintje. Wij hebben er heel erg veel aan gehad! Marie, bedankt! 😄

Hoi Monique, 

Wat een mooie ervaring. Zo fijn om te horen dat je de informatie op ‘Lekker slapen’ goed kon gebruiken. Door elke meer tevreden en beter slapende baby verschijnt er eventjes een extra brede glimlach op mijn gezicht.

Groetjes, 

Marie

Amber

Amber

Hoi Marie,

Wat fijn dat je alle beschikbare informatie uit boeken en literatuur zo mooi hebt vertaald naar deze overzichtelijke website. Het spreekt me aan dat alle informatie in korte, overzichtelijke hoofdstukken staat beschreven waardoor je snel naar het goede onderwerp navigeert en je een kort en bondig advies krijgt. Als moeder van 2 kinderen weet ik inmiddels dat de adviezen om je oren vliegen en dat ook boeken elkaar vaak tegenspreken. Jouw website geeft opties en alternatieven als het niet bij je leefstijl of kindje past. Ik hoop dat veel lezers je site weten te vinden, want door de 'basics' te volgen krijg je al kersverse ouder zelfvertrouwen en ondanks alle drukte wat tijd voor jezelf (mijn tip: zorg dat je kind meteen in zijn bedje slaapt door alle stappen die deze website beschrijft en je hebt vaak 2-3 uur even je handen vrij!)
Voor iedereen een aanrader (en wellicht een leuk kraamcadeau om te geven aan elke as moeder?!)

Groetjes Amber

Hoi Amber

Wat een mooie woorden. Prachtig dat ik wat voor jullie heb kunnen betekenen. Nog een heel mooi jaar gewenst samen. 

Groetjes, 

Marie

Marieka

Marieka

Super fijne en overzichtelijke website. Heel veel informatie te vinden, waarvan je echt zou willen dat je het al gelezen had vóór de geboorte van je kindje. Dat had zeker een hoop onzekerheid gescheeld voor ons als kersverse ouders.

Fijn dat er op een korte en bondige manier informatie vertaald is vanuit literatuur. Alles is super helder en duidelijk uitgelegd. Goed ook dat er duidelijk wordt geschreven dat er nog geen eenduidig antwoord te vinden is m.b.t. de eventuele schade van laten huilen. Je doet zo je best als ouder, maar ons is het niet gelukt om ons zoontje nooit even te laten huilen. Marie geeft je in ieder geval het gevoel dat je het dan ook goed doet. Een verademing in vergelijking met sommige boeken, waarin als feit wordt vermeld dat de hechting schade ondervindt wanneer je je baby laat huilen.

Mooi ook dat er - bijvoorbeeld bij het stappenplan voor troosten - rekening gehouden wordt met prikkelgevoelige baby's. Wij merkten echt dat we ons zoontje destijds soms wat meer tijd moesten gunnen om in slaap te kunnen vallen. Inmiddels is hij ruim 9 maanden en hij valt bijna altijd zonder hulp in slaap.

We hebben veel gehad aan de tip om de speen af te bouwen. We merkten dat ons zoontje (toen 4 maanden) zonder speen effectievere dutjes ging doen.

Bedankt Marie!